• Snow+

Ski- en Snowboardlessen voor kinderen met een beperking


Wij zijn, Michael Taen en Carst Grootelaar. Twee wintersportfanaten die beide werkzaam zijn in de wintermaanden in Oostenrijk.

In februari 2015, viel het Carst op dat het voorkomt dat kinderen met een beperking steeds vaker niet geaccepteerd worden binnen de plaatselijke skischool. In overleg met Michael Taen die op dat moment een project ondernam om kinderen met gedragsproblemen te leren snowboarden. Besloten de jongens hier samen wat aan te gaan doen.

“Men is vrij sceptisch over het idee dat mensen met een beperking kunnen leren skiën of snowboarden.” Aldus Michael.  Michael en Carst bleven doorzetten en maakten het onmogelijke mogelijk. Wintersport voor mensen met een beperking.“Afgelopen seizoen was voor ons een zeer bijzonder seizoen. Snow+ werd als finalist genomineerd voor The INC Awards. Dit resulteerde in een sneeuwbal effect. We ontvingen een breder netwerk waardoor er meer aanvragen binnen kwamen. Van posters, animatievideo tot aan het collecteren voor het SNGK fonds, we bedachten manieren om meer naamsbekendheid te creëren. Ook plaatselijke bedrijven dachten met ons mee. En vervolgens begonnen steeds meer mensen ons te volgen en we konden met ons kleine bedrijfje kleine stapjes gaan maken in de goede richting. “ aldus Carst.


Snow+ is een Nederlandse organisatie die meer doet dan ski of snowboardles geven. De plus staat voor een toevoeging. Snow+ verzorgd op maat gemaakte individuele begeleiding en ondersteuning tijdens wintersport gerelateerde activiteiten. Er word gekeken naar de mogelijkheden van deelnemer en daarop worden de lessen compleet afgestemd.

De lessen kunnen worden geboekt op verschillende borstelbanen te Nederland. In de winter zijn de jongens voor verschillende weken in Ellmau. Hier verzorgen zij alle ingeboekte ski- en snowboardlessen in zowel hoog als laagseizoen. En daarnaast is het ook mogelijk om in een willekeurig skigebied de lessen te laten verzorgen, Snow+ gaat als privé leraar mee!
67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven