• Snow+

Michael van Snow+

Michael van Snow+ blogt deze winter voor Wintersport Live en stelt zich aan je voor: Toen ik 10 jaar oud was begon ik met snowboarden. Ik had plezier in de groep en kon genieten van alles wat wintersport met zich meebracht. Geweldig om een week in de sneeuw te zitten en elke dag leerde ik wel iets bij!
Zestien jaar later vond ik dat het tijd werd om van een week wintersport een heel seizoen te maken. Ik werd snowboardleraar in Ellmau, Oostenrijk. Nu kon ik hetzelfde wintersport plezier wat ik had, overbrengen aan mijn leerlingen!

Het was een super toffe tijd, maar ik merkte wel op dat het lesgeven in grote groepen niet altijd ten goede kwam aan de deelnemers. Zeker wanneer de leerlingen een beperking hebben! Kinderen met autisme, gedragsproblemen of downsyndroom kunnen het hartstikke leuk hebben in de sneeuw. Maar ik merkte dat zij in grote groepen niet de aandacht kregen die ze nodig hebben.


Carst Grootelaar viel hetzelfde op bij de skigroepen en daar wilden we wat aan doen! Daarom hebben we samen Snow+ opgericht. Snow+ geeft ski- en snowboardlessen voor mensen met een beperking. We geven privélessen of samen met een vriendje/vriendin/broertje/zusje. Dit doen we in Nederland, in Ellmau, Oostenrijk of we gaan mee als privéleraar op wintersport.
''Met Snow+ wordt mijn passie met werk gecombineerd. Voordat ik als snowboardleraar begon heb ik psychomotorische therapie gestudeerd. Dit is een vorm van therapie waarbij je sport en spel leert in te zetten als therapiemiddel. Hier leerde ik bijvoorbeeld om non-verbale communicatie te lezen en hoe mensen onder andere met grenzen om moeten gaan. Deze vaardigheden kan ik goed inzetten als snowboardleraar.''

Tijdens een van de weken als snowboardleraar leerde ik Koen kennen. Koen is een enthousiaste jongen van 15 jaar maar heeft helaas een chronische vorm van de ziekte van Pfeiffer. Dit zorgt ervoor dat hij heel goed op zijn energieverdeling moet letten. Gelukkig waren Koen en zijn ouders gelijk heel open over de ziekte. Koen bereikt zijn energiegrens een stuk eerder dan andere jongens van zijn leeftijd. Door zijn enthousiasme voor snowboarden kon hij nog wel eens over die grens gaan. Het probleem bij Koen was dan alleen dat hij dan gelijk twee dagen op bed moest liggen. Dit is natuurlijk zonde als je maar een week in de sneeuw zit!


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven