Wie zijn wij?

Foto 01-03-18 10 16 27.jpg
Michael Taen

He! Ik ben Michael Taen,31 jaar en ik woon in Utrecht. Wanneer de sneeuw weg is, werk ik als psychomotorisch therapeut bij Ontwikkeling in beweging in Nederland. Hier werk ik voornamelijk met kinderen en jongeren met autisme, ADHD en gedragsproblematiek.

 

Zodra de sneeuw valt haal ik mijn snowboard uit de kast! Met SNOW+ worden twee passies van mij gecombineerd: snowboarden en het werken met mensen met een beperking!

Missie & Visie

Ski & snowboardlessen voor iedereen ongeacht beperkingen! Wij willen het mogelijk maken dat óók mensen met een beperking (mee) op wintersport kunnen. Ons doel is mensen met een beperking een onvergetelijke tijd bezorgen door middel van skiën of snowboarden. Het middel is daarbij niet het doel; plezier hebben staat voorop! 

 

Wij willen de deelnemers iets nieuws leren of laten ervaren.  Als ski- en snowboardleraar zijn we een voorbeeld in zowel de juiste techniek als het plezier hebben in wat we doen. Wij leren de deelnemers zelfstandig te zijn op de piste of met de juiste hulp veilig de piste af te gaan. Veilig zijn en zich veilig voelen vormt ons inziens de basis van de relatie tussen de sneeuwsport leraar en deelnemer. Een stevige dosis humor helpt hierbij. Wij halen voldoening uit een lach op het gezicht van onze deelnemers en willen hen het gevoel geven welkom te zijn op de piste. Aan ouders/verzorgers laten we zien dat hun kind geniet en dat alles op een veilige manier gebeurt. 

In de toekomst willen wij Snow+ integreren in skischolen in Oostenrijk en omstreken zodat ski/snowboardlessen voor mensen met een beperking worden uitbesteed aan een organisatie die weet hoe ze deze doelgroep op een juiste manier les kunnen geven. Daarnaast streven wij er naar dat ook hotels en andere toeristische faciliteiten in de regio meer inspelen op deze doelgroep.

Aan onze sponsoren laten wij onze passie zien. Wij stellen duidelijke doelen en geven aan hoe wij daar naar toe werken. Wij laten zien waar hun donatie voor gebruikt wordt en wat we ermee bereiken. Dit doen we door middel van Facebook en, wanneer mogelijk, direct contact via email. 

Snow+ is een grensverleggend bedrijf en zal er alles aan doen om onze deelnemers een plezierige tijd te laten beleven. Wij zorgen dat zij ski- of snowboardles krijgen op maat, en zelfs wanneer iemand niet in staat is om ooit zelfstandig te kunnen skiën of snowboarden, dan zorgen wij ervoor dat zij wel kunnen ervaren wat zo’n vakantie met je doet. Tegenover onze partners/sponsoren stellen wij ons professioneel op en we geloven dat hiervoor een vrije en persoonlijke relatie zeer belangrijk is.

Doelstellingen

Doelstelling van de deelnemers:

De deelnemer gaat op wintersport om ervaringen op te doen, nieuwe vaardigheden te leren en te gebruiken. Doormiddel van de juiste begeleiding is het uiteindelijke doel dat de deelnemer zelfstandig of onder begeleiding van familie en/of vrienden op de piste onderweg is.

 

  • "Het gevoel hebben dat ze sportief bezig zijn en leren skiën en snowboarden.’’

 

  • ‘’Plezier hebben in de sneeuwvakantie’’

 

  •  ‘’Het idee dat de deelnemer geen verplichting voelt tijdens de lessen.’’

 

 

Doelstellingen van SNOW+:

Wij zijn van mening dat iedere deelnemer die het leuk vindt om op wintersport te gaan, het ook daadwerkelijk aan kan (qua spanning, uithoudingsvermogen, prikkels van de omgeving, etc). De deelnemer moet dan ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan dit lesprogramma op maat. Dit ongeacht het niveau van de deelnemers.

 

  • ​​‘’Na een week skiën, leert de deelnemer ervaren wat wintersport inhoudt en tevens hoe die de skivaardigheden kan benutten.’’

 

  • ‘’Door les te nemen bij deze skischool krijgt de deelnemer de juiste begeleiding om goed te leren skiën’’

 

  • ​​‘’Het ontlast de ouders en verzorgers van de deelnemer gedurende tijd dat de deelnemer bij ons les neemt.’’

 

 

 

 

Onze leraren

Snow+ maakt gebruik van verschillende leraren . Onze leraren hebben allemaal een opleiding tot wintersportleraar en een opleiding binnen de zorg. Zo willen wij zorgen dat de juiste leraar bij de deelnemer terecht komt.