Hoe werkt het?

Wij vinden het contact met de deelnemer en de familie van de deelnemer erg belangrijk. Het geven van een leuke les begint uiteraard met een goede band tussen leraar en deelnemer. Daarom besteden wij hier veel aandacht aan. Hieronder leest u hoe wij dit doen.

Het start met het eerste contact. De families van de deelnemers komen met ons in aanraking. Dit kan via verschillende ingangen. Indien u zich op de website bevindt, kunt u ook een aanvraag doen. Scroll hiervoor naar beneden. 

Het gaat bij Snow+ allemaal om de cliënt of klant, wij noemen hem of haar de deelnemer. Zij willen een sportieve en vooral leuke ervaring in de sneeuw beleven. Zij zijn de kern en de reden waarom bij als organisatie bestaan. Onze deelnemers staan bij ons centraal.

Aanmeldformulier

Om een aanvraag te kunnen doen, vragen wij u een aanmeldingsformulier digitaal in te vullen. Indien het aanmeldingsformulier is ingevuld en verstuurd nemen wij contact met u op. We gaan samen kijken of we een kennismakingsgesprek kunnen inplannen.

Kennismakingsgesprek

Er volgt een kennismakingsgesprek met de ouders en de deelnemer. Gewoon fijn thuis. Snow+ komt bij u op de koffie! We leggen uit wat we doen en hoe we te werk gaan. Het doel van dit gesprek is dat wij zoveel mogelijk informatie over de desbetreffende deelnemer te krijgen die voor ons van belang kan zijn. Maar vooral is het doel om u het vertrouwen te geven dat uw kind bij ons in goede handen is. 

Plan van Aanpak

Met de ontvangen gegevens wordt een les opzet gemaakt. Een plan van aanpak hoe wij denken de les te gaan geven. Alle informatie die is verzameld bundelen we bij elkaar. We proberen in zo'n makkelijk mogelijke taal of in pictogrammen een tijdlijn te maken voor onze deelnemers. Daarnaast koppelen we hier een realistisch doel aan. Aan dit doel werken we gedurende de vakantie. 

De uitvoering

Na het voorbereidende werk, is het dan echt tijd om ergens in de wereld, afhankelijk waar men ons boekt, de les te gaan geven. Het gehele plan van aanpak hanteren wij tijdens de lessen. Daarnaast observeren en rapporteren wij alles wat ons opvalt tijdens de lessen. 

Evaluaeren en reflecteren

Om de vooruitgang van onze deelnemers bij te houden maken we gebruik van een vooruitgangsmeter. Hiermee kunnen we nauwkeurig de vooruitgang bijhouden en dit met de ouders voor, tijdens en na de vakantie bespreken. Ook vragen wij onze deelnemers om hun eigen ervaring met ons te delen. 

Please reload

Lesprogramma

Hieronder vindt u een kort globaal overzicht van de lesstof en activiteiten die wij aanbieden aan de doelgroep.  Het is belangrijk om te weten dat wij lessen op maat aanpassen op iedere deelnemer.

 

Afhankelijk van de geboekte lessen kan de familie/verzorgers de dag zelf invullen. Zodra er lessen zijn geboekt, dan wordt er een begin en eindpunt afgesproken met u en de instructeur. 

Alle lessen starten met een warming-up, gezien het van groot belang is dat alle spieren goed worden opgewarmd voordat je aan deze actieve sport gaat beginnen. Aangezien we deelnemers hebben in verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende niveaus, geven we lessen in drie verschillende banden, die op sneeuwsport-niveau zijn ingedeeld:

Blauw 

PHOTO-2019-02-22-14-49-10.jpg

In deze klasse zitten deelnemers die nieuw zijn met de wintersport. We proberen door middel van zintuigen deze deelnemers kennis te laten maken met skiën en snowboarden.

 

Het begint allemaal met het gebruik van vier zintuigen; Men ziet, ruikt, hoort en voelt van alles. Vooral onze doelgroep en daarom is het van groot belang dat we deze zintuigen gaan benutten, afgezien van de beperking. Men ziet sneeuw, ruikt de natuur, hoort de wind en voelt de kou. Door te kijken naar de mogelijkheden van iedere deelnemer aan zich kunnen we onze lessen opbouwen.

 

De deelnemer leert in deze klasse voornamelijk het gewoon worden van de uitrusting en de omgeving. Voordat we stappen gaan maken in het leren van bepaalde ski of snowboard technieken, is het van groot belang dat de deelnemer zich veilig voelt.  Zodra het vertrouwen aanwezig is gaan we stapsgewijs proberen te glijden met het materiaal. Dit gebeurd op een oefenweide met zo min mogelijk prikkels van buitenaf.  Gedurende een les van twee uur willen we geen druk uit oefenen op de deelnemer, als hij/zij zich niet gewoon voelt met de begeleiding en omgeving. Wij vragen dan u graag ook geen grote verwachtingen te hebben, we doen alles eraan om de les in goede en vooral veilige banen te leiden. 

Rood

In deze klasse zitten deelnemers die bekend zijn met de wintersport. We proberen door middel van bepaalde technieken deze deelnemers te leren skiën en snowboarden.

Een groot verschil tussen deze klasse en die hiervoor is dat wij hier echt bezig zijn om technieken aan te leren. Herhaling is de kracht van het onderwijs! De deelnemers zijn gewoon met de omgeving en de uitrusting en hebben mogen ervaren hoe het is om te glijden. Nu willen we gaan kijken of we meer vooruitgang kunnen boeken door bepaalde technieken te gaan gebruiken. 

Zo worden de afstanden vergroot en hellingen steiler gemaakt. Indien mogelijk leert de deelnemer het gebruik van de lift. Ook leert de deelnemer gerichter afremmen en tevens het maken van bochten. Om bewust te worden en het piste-plezier te kunnen ervaren, leren de deelnemers verschillende piste-regels. Alles is afhankelijk van de motoriek van deelnemer. 

PHOTO-2019-03-01-07-52-19 4.jpg

Zwart

In deze klasse zitten deelnemers die bekend zijn met de wintersport en bepaalde technieken toepassen tijdens het skiën of snowboarden. In deze klasse willen we de wintersport als gewoon maken, dat de deelnemer ten alle tijden mee kan gaan op wintersport met wie dan ook, en het voornaamste los van de beperking. 

De deelnemer gaat dan ook leren te skiën of snowboarden van iedere heuvel of berg die er maar is. Ook proberen we meer te letten op de houding en de carven-techniek aan te leren. En verder worden de basistechnieken verder uitgebreid. 

PHOTO-2019-02-28-15-19-39.jpg
Aanmeldingsformulier
arrow&v

Bedankt voor de inzending!