Materialen & Kleding advies

Om op een goede en veilige manier te leren skiën of snowboarden zijn er bepaalde materialen nodig. Dit begint bij het schoeisel. Zo hebben de deelnemers skischoenen  of snowboard-boots nodig. Maar natuurlijk ook een board of een paar ski's zijn van groot belang. En dan zijn er ook nog extra accessoires waarover je soms moet beschikken: skistokken, een helm, een bodyprotector.. Oftewel een heleboel! En van al deze materialen zijn verschillende soorten, voor ieder wat wils.

Hoe weet je nu wat het beste bij jou past? Door het te vragen aan een specialist! Snow+ werkt samen met verschillende skicentra en scholen, en zij beschikken over de verhuur en shops met daarbij gespecialiseerd personeel dat uw hele familie kan voorzien van de juiste kwaliteit als het gaat om materiaal. En dit geldt zowel in het binnenland als in het buitenland.  

 

Wat kleding betreft kunt u het beste voor het zogenoemde drielagensysteem kiezen, waarbij de eerste laag beschikt over vochtafdrijvende eigenschappen(pulli’s). De tweede laag houdt de warmte van je lichaam vast waardoor u continue opgewarmd blijft(fleece pulli’s) en de buitenlaag bied bescherming tegen wind, regen en sneeuw(ski-jas). Is het extreem koud? Dan kun je ervoor kiezen om een vierde laag, in de vorm van thermisch ondergoed, toe te voegen.

Verder kunnen de temperaturen in Oostenrijk oplopen tot maximaal  -20°C. Daarom is het noodzakelijk om handschoenen te dragen en wellicht een muts of een sjaal. Als de zon laag staat, is dit goed merkbaar. Je merkt dat zodra de schaduw toeslaat dat het dan voelbaar koeler wordt. Doordat sneeuw reflecteert is de kans ook groot dat je sneller verbrand, dus ook het dragen van een zonnebril of skibril is van groot belang. En vergeet je niet dagelijks in te smeren met zonnebrandcrème. 

 

Ik ga op wintersport en neem mee:

 

> een winddichte en waterdichte jas

> ski of snowboardbroek

> Pulli’s

> Truien/fleece pulli’s

> Thermisch ondergoed

> Ski-sokken

> Handschoenen (en reserve)

> Muts

> Sjaal

> Zonnebrand crème

> Zonnebril (en skibril)